DOMEIN

Le Domaine de Valsenière

Le Domaine de Valsenière is een uitzonderlijke wijngaard in de buurt van de Pont du Gard (Côtes du Rhône). Zacht uitgedrukt, kunnen we gerust spreken van ‘rasechte wijnbouwers’.

Als wijnbouwers van generatie op generatie sinds 1698 op het land grenzend aan de Pont du Gard, handhaven zij een traditionele productie gebaseerd op knowhow en de geheimen die hun voorouders hebben doorgegeven. Sinds 1972 hebben hun wijnen regelmatig prijzen gewonnen bij regionale wedstrijden.

De wijnen worden gerijpt in overeenstemming met het ritme van de vinificatie, zonder gehaast te zijn en met respect voor tradities, maar ook met de nieuwste technische ontwikkelingen op het gebied van wijnmaken. 

De wijnkelder is uitgerust met moderne faciliteiten voor het conditioneren van de kelders en voor het regelen van de temperatuur van de oogstvaten.

 

30 HECTAREN

30 ha wijngaard gelegen in Vers-Pont-du-Gard en op de heuvels van Castillon, als volgt verdeeld:

  • Côtes du Rhône Rouge met een wijngaard van 10 ha en 30 jaar oud
  • 20 ha zogenaamde “Vins de Pays” op de heuvels van Pont du Gard

HET TERROIR

Klei-kalksteen, stenige grond, mooie zuidelijke/zuidoostelijke oriëntatie, een mediterraan klimaat.

DE OOGST

Om een betere kwaliteit te verkrijgen, wordt de oogst mechanisch en ‘s nachts uitgevoerd, met name voor de druiven die gebruikt worden om de gris de gris en de rosé te produceren.