DOMEIN

Château Constantin - Lourmarin

Château Constantin is een familiedomein genesteld tussen wijngaarden, bos en olijfboomgaarden. Het is gelegen in een klein hoekje van het paradijs aan de poorten van het beroemde dorp Lourmarin, in de charmante regio van Luberon, wereldwijd bekend om zijn schoonheid en authenticiteit. Een waar juweel in het hart van de Provence.

Dit biologische landgoed van 20 hectare overspant een verscheidenheid aan terroirs van rode klei, kalksteen en gerolde kiezels, wat hun wijnen veel complexiteit en frisheid geeft!

Het landgoed zelf herbergt nog steeds de sporen van een oude wijngaard die 500 jaar voor onze jaartelling is gesticht, en van een circuit dat door de Romeinen is aangelegd om water uit de heuvels op te vangen en te herverdelen. Het gerucht gaat dat de naam Constantin verband houdt met de gelijknamige Romeinse keizer, die stierf in 357 na Christus.

Château Constantin en zijn bijhorende wijngaarden werden in 2016 overgekocht door Anne Marie, Daniel en hun twee dochters Camille en Mathilde, voormalige apothekers uit Marseille en afkomstig uit een fruitkwekersfamilie. Zij hebben een voorliefde voor kwaliteitswijnen en opteren voor een terugkeer naar de natuur. Zij slagen er met een neus voor ondernemen in om de unieke smaak en kwaliteit in hun wijnen naar een hoger niveau te tillen! Hun doel is de transformatie naar een volledig biologisch wijndomein waarin de expressie van de terroirs het best tot uiting kan komen.

Gedreven door passie en liefde voor de wijn begonnen zij ook te experimenteren met het laten rusten van de wijn in terracottavaten, zogenaamde ‘amforen’. Dit geeft een extra unieke toets aan deze wijn!

KELDER

Het zeer charmante Château en zijn typische Franse ‘caves’ dateren reeds uit de 17de eeuw. De kelder is volledig gemoderniseerd in de jaren ’90.

De plaats van de vinificatie beslaat een 50hL vat, eiken vaten van 600, 400 en 225 liter en terracotta amforen van 5hL.

Château Constantin behaalde met hun Rosé Cuvée Tradition 2019 reeds de Medaille d’Or op de Concours des Vins Orange. Op zijn minst opmerkelijk..

Het is dan ook met veel trots dat wij deze heerlijke en biologische wijnen, waaronder de Rosé Tradition, in ons assortiment verwelkomen!