Onze eigen wijn!

Onze wijn

Le Cave’O heeft de ambitie om in de voetsporen te treden van hun partners en zelf de wereld van de wijnbouw binnen te stappen. Jozua, met een hart en passie voor land- en tuinbouw, zal de aanleg voor de wijngaard grotendeels op zich nemen.

Stijn genoot over een tijdspanne van 5 jaar verschillende opleidingen vinificatie, van basisopleidingen tot gevorderde. Na jarenlange oefening is de kunst voldoende gebaard om een eigen wijn te produceren.

Wij verwachten onze eerste wijnen op de markt te brengen in de eerste jaarhelft van 2023! In afwachting van onze eerste zelfgekweekte druiven maken wij heerlijke wijnen van geïmporteerde Italiaanse druiven, in samenwerking met een Genkse importeur.

Onze wijngaard

In het voorjaar van 2022 zijn wij aan de slag gegaan met een beperkte aanplanting van onze eerste wijnstokken. Deze wijnstokken werden aangekocht via onze leverancier in Zuid-Frankrijk. Op deze manier konden wij kennis verkrijgen over de groei van deze wijnstokken in ons Belgenlandje. Het resultaat was onverwacht positief!

In het najaar van 2022 is Le Cave’O dan eindelijk aan de slag gegaan met hun grote droom: een eigen wijngaard. Deze wijngaard zal zijn thuis vinden in het mooie Wakkerzeel, omgeven door de boomgaarden van Werchter/Rotselaar.

Meer info over onze wijngaard volgt!